Usein kysyttyä

Voinko hakea yritysluottoa?

Yritysluottoa voi hakee henkilö, jolla on nimenkirjoitusoikeus joko yksin tai yhdessä toisen henkilön kanssa yrityksessä, jolle lainaa haetaan. Lainaa haetaan ja myönnetään aina yritykselle.

Millaista lainaa yritykseni voi saada?

Yritysluottoja.fi myöntää 3000 – 50 000 euron käyttöpääomarahoitusta 1 – 12 kuukauden maksuajalla.

Tarvitsemme kahden henkilön allekirjoitukset yrityksen edustamiseen, kuinka haemme yritysluotto?

Yrityksen toinen nimenkirjoitusoikeuden omaava henkilö täyttää yritysluoton hakemuksen ja täyttää samalla myös toisen nimenkirjoitusoikeuden omaavan henkilön tarvittavat tiedot. Yritysluottohakemuksen täyttämisen jälkeen molemmille vastuuhenkilöille lähetetään sähköpostitse linkki, jonka kautta molemmat vastuuhenkilöt vielä allekirjoittavat ja hyväksyvät lainahakemuksen. Vasta tämän jälkeen lainahakemus siirtyy käsittelyyn.

Tarvitsenko reaalivakuuksia yritysluottoa varten?

Et tarvitse, yritysluottoa varten käytämme omavelkaista henkilötakausta.

Mikä on omavelkainen henkilötakaus?

Yksityishenkilö takaa yritysluoton omavelkaisella takauksella, eli vastaa velastaan kuin se olisi hänen oma velkansa. Alkuperäisen velallisen laiminlyödessä takaisinmaksu, peritään velka täysimääräisenä takaajilta korkoineen, kuluineen ja perintäkuluineen.

Olen yrityksemme vastuuhenkilö ja haen yritysluottoa, voinko olla myös luoton takaajana?

Kyllä voit.

Kuinka nopeasti saan luottopäätöksen yritysluotosta?

Heti kun yrityksen vastuuhenkilö on hyväksynyt ja allekirjoittanut yritysluottohakemuksen, käsittelemme hakemuksen heti. Mikäli yrityksen edustamiseen tarvitaan kaksi vastuuhenkilöä, pitää molempien käydä allekirjoittamassa yritysluottohakemus. Arkisin ennen kello 16 tuleviin yritysluottohakemuksiin annetaan luottopäätös samana päivänä.

Kuinka nopeasti myönnetty yritysluotto siirretään yrityksemme pankkitilille?

Hyväksytty yritysluotto siirretään yrityksen ilmoittamalle pankkitilille Nordean kautta samana päivänä kello 16. Mikäli yrityksesi tili on muussa pankissa kuin Nordeassa, siirtyy yritysluotto yrityksen tilille 1 pankkipäivän kuluessa.

Voiko yritykseni saada yritysluottoa?

Yritysluottoa myönnetään yritykselle, joka on:

  • Maksuhäiriötön, kaupparekisterissä oleva suomalainen yritys
  • Yrityksen vastuuhenkilöt ovat hoitaneet talousasiansa hyvin
  • Takaajalla/takaajilla ei ole maksuhäiriöitä ja ovat hyvämaineisia

Voinko maksaa yritysluottoni takaisin sovittua aikaisemmin?

Kyllä voit. Yritysluoton sovittua aiempi takaisinmaksu ei lisää eikä vähennä yritysluoton kuluja.

Joudunko toimittamaan yrityksestäni tilinpäätöstä tai muuta dokumentaatiota?

Et joudu! Yritysluoton hakeminen on vaivatonta ja nopeaa. Hakemuksen täyttämiseen kuluu alle 10 minuuttia ja yrityksesi saa luottopäätöksen vielä samana päivänä, mikäli hakemuksesi on lähetetty ennen kello 16! Emme rasita sinua kankealla ja vaivalloisella lainaprosessilla, niin kuin kivijalkapankit.

Hain yritysluottoa, onko minun pakko hyväksyä lainatarjous?

Ei ole. Yritysluoton hakeminen ei vielä velvoita sinua mihinkään. Mikäli et tarvitsekaan yritysluottoa, ei sinun tarvitse allekirjoittaa lähettämäämme lainasopimusta.

Kuinka maksan yritysluottoa takaisin?

Yritysluotto lyhennetään kuukausittain tasaerälyhennyksenä. Ensimmäisen lyhennyserän eräpäivä on 30 päivän päästä yritysluoton hyväksymisestä.